Nyhetsbrev

Alle nye og gamle utgaver finnes i arkivet.
Les arkivet...

Medlemsskap

For medlemsskap
send epost til
medlemsservice
(a)ogsavierkirken.no

To vår-seminarer med hotshots

August 9, 2010      Nyheter      Admin_Friis      no responses

Tagged with:Våren 2011 blir det to tette seminarer fordi vi etter mange forsøk endelig har fått napp hos to kanoner som ikke er lette å få på kroken. Begge er framragende katolske teologer. Også vi er kirkens (OVEK) medlemmer og andre interesserte har kunnet glede seg over flere meget spennende seminarer i det siste. Seminarene har gitt økt kunnskap og fornyet inspirasjon for tro, tanke og handling i kirken og verden. Vi er dypt takknemlig overfor våre foredragsholdere som har gitt oss av sin tid, kunnskap og innsikt. De har også bidratt til at vi har fått meget gode samtaler etter foredragene.
Lørdag 6. mars kommer den kjente engelske teologen James Alison. Han er bosatt i Brasil, men mens han er på Europaturné har han altså satt av en lørdag for oss.
Alison har skrevet er rekke bøker og og han holder stadig foredrag rundt om i verden.
Han er en av de mest engasjerte og engasjerende stemmer i katolsk tro og tenkning i dag. Han har for eksempel skrevet nytenkende og nyskapende om temaer som forsoningen og påskemysteriet, om Jesus og om homofili. Han har en forfriskende
tilnærming til Bibelens tekster, og han våger å stille kritiske spørsmål. Når han blir møtt med ”Men kirken sier …”, svarer han gjerne: ”Ja, men er det sant?”
Alison har videreutviklet sin teologi på bakgrunn av innsikt fra den franske filosofen
René Girard. Girard ser vold, mimetisk begjær (at vi etterligner hverandres begjær) og
syndebukkfenomenet som noe som ligger nær kjernen i vår kultur. Slik får forsoning og frelse en ny dimensjon hos Alison. Temaet for James Alisons foredrag er ikke endelig fastsatt, men det går i denne retningen: Jesus, Skriften og det kristne fellesskap i verden i det tredje årtusen.
Det kommer mer informasjon, men sett av datoen! For de av dere som er på Internett, så har Alison denne hjemmesiden:

Welcome to my world… (notes on the reception of a bombshell)


Lørdag 16. april kommer teologen Werner Jeanrond. Dette er lørdag før Palmesøndag, og det kan vise seg å bli en meget givende start på den stille uke og den påfølgende påskefeiringen.

Les mer om denne saken i Nyhetsbrev 0310.Comments are closed.