Nyhetsbrev

Alle nye og gamle utgaver finnes i arkivet.
Les arkivet...

Medlemsskap

For medlemsskap
send epost til
medlemsservice
(a)ogsavierkirken.no

Spør de troende!

Bufo viridis © Matt Reinbold

Spør de troende!

February 21, 2015      Nyheter      Torstein Seim      no responses

Tagged with:Anne Helene Utgaard og Pål Kolstø gjør oss oppmerksom på denne undersøkelsen som er sendt ut fra biskopen i Rom. Må besvares innen 1. mars.  Se på dette som  Det annet vatikankonsil i praksis!

Kjære katolske venner og kjente!

Som forberedelse til den store bispesynoden om familien i oktober 2015 har pave Frans på nytt bedt biskopene om å konsultere de troende på alle nivåer i kirken om deres syn på saken. Mange steder, for eksempel i USA og Australia, er innhenting av svarene til leg og lærd i full gang. Vi kjenner ikke til om noe skjer i Skandinavia.

 

Det skjemaet som er sendt ut fra Vatikanet er om mulig enda mer klossete enn det vi fikk i 2014. Noen studenter i samfunnsvitenskap og katolsk teologi i Tyskland har derfor i samarbeid med sine universiteter laget en forenklet utgave av skjemaet som nå distriubueres i en rekke land rundt om i verden.

I Om undersøkelsen 21022015 engelsk kan dere lese en beskrivelse av prosjektet. Det synes å være meget godt og profesjonelt utformet.

Og her kommer dere rett inn på skjemaet. Det er enkelt å fylle ut og man kan skrive så lite eller mye man vil i de åpne feltene. Trykk her. 

Vær gjerne med på å spre skjemaet til flere katolikker!  Men det haster! Skjemaet må være besvart og sendt innen utgangen av  februar. Det er 100 % anonymt. 

Dette er Det annet vatikankonsil i praksis. Biskopen av Rom og hans kolleger ber om våre tanker og synspunkter. Det må vi vel ta på alvor?

Med hilsen Anne Helene Utgaard og Pål KolstøComments are closed.