Nyhetsbrev

Alle nye og gamle utgaver finnes i arkivet.
Les arkivet...

Medlemsskap

For medlemsskap
send epost til
medlemsservice
(a)ogsavierkirken.no

Reformasjonen i dag

October 29, 2017      Nyheter      Torstein Seim      no responses

Tagged with:Norges Kristelige Studentforbund ( ofte kalt “Forbundet”) arrangerte “Forbundshelg” 6.-8.oktober 2017 på leirstedet Haugtun i Aust-Torpa i Oppland.

OVEK var invitert til en panelsamtale om REFORMASJONEN I DAG.
De ønsket å få belyst

Bakgrunnen for at OVEK ble invitert var:
Norges Kristelige Studentforbund er en økumenisk organisasjon, og det kunne vært svært spennende å få innfallsvinkler og tanker fra et progressiv katolsk syn.  Aasmund Rorbert Vik deltok på vegne av OVEK.

Paneldeltakerne fra venstre ordstyrer Ingvild Yrke fra landsstyret i Forbundet, assisterende generalsekretær i Norske kirkeakademier Frøydis Indgjeringen, professor Halvor Moxnes og Aasmund Vik.

Det ble en god og engasjert samtale om hvilke reformasjoner vi kan trenge i kirken(e) i dag, bl.a. en økumenisk reformasjon, og å gi kvinner flere og større oppgaver innen kirkene. De vel 40 ungdommene fra hele landet tok interessert del i samtalen og Forbundet er interessert i å invitere flere til økumeniske møter.

 

Halvor Moxnes og Aasmund vik hadde en wokrshop, som de tok på sparket og kalte det “Jesus og Frans av Assisi som idealer i dag” … det viste seg at de fleste av studentene ville være med og det gikk over all forventning å engasjere tilhørerne.

 

 

Deretter var vi en liten gruppe som planla den økumeniske gudstjenesten
som avsluttet en god og vellykket helg sammen med studenter
fra bl.a. Peru og Zimbabwe.

 

 Comments are closed.