Polen: Kirken sier nei til seksualundervisning

December 14, 2013      Internasjonalt, Nyheter      Pål Kolstø      no responses

I et hyrdebrev, oplæst i alle kirker, har de polske biskopper skarpt fordømt de nye regler for seksualundervisning i skolerne og opfordret forældre til at protestere imod dem. ”Vor uddannelseslov taler klart om nødvendigheden for statsskoler at respektere det kristne værdisæt. Over for de stadig mere vovede forsøg på at indføre seksualundervisning i de polske skoler, imod den kristne vision om menneskelighed, retter vi denne appel til forældrene: vær på vagt over for hvad skolerne lærer jeres børn,” hedder det i brevet.

Bispekonferencens generalsekretær biskop Wojciech Polak siger i et interview, at kirken ikke er imod omtale af sex i skolernes kurser om ”uddannelse for livet i familien”.(sakset fra VEOK Information,  Kaare Rübner Jørgensen)