Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet er nå nedlagt. Alle tidligere utgaver kan finnes i arkivet.
Les arkivet...

Medlemsskap

For medlemsskap
send epost til
medlemsservice
(a)ogsavierkirken.no

Kardinal Bertones nye leilighet i Vatikanet

September 22, 2014      Internasjonalt, Nyheter      Pål Kolstø      no responses

Tagged with:Mens pave Frans siden han ble valgt har bodd i en toværelsers suite i Casa Santa Marta, er den tidligere statssekretæren, kardinal Tarcisio Bertone, i ferd med å flytte inn i en totaloppusset luksusleilighet i øverste etasje i Palazzo San Carlo i Vatikanet.

Ifølge den italienske dagsavisen La Repubblica er det snakk om en sammenslåing av to leiligheter, en på mellom 300 og 400 kvadratmeter, som tidligere stod til rådighet for sjefen for Vatikanets gendarmeri, og en på ca 200 kvadratmeter, som tilhørte en avdød prelat. I tillegg kommer en terrasse på 100 kvadratmeter.

I et budskap til sitt tidligere bispedømmes nyhetsbrev erkjenner Bertone at hans nye bolig er romslig, men unnskylder det med, at leiligheter i Vatikanets gamle bygninger normalt er store. De 700 kvadratmeter, som avisen har nevnt, er det dobbelte av det reelle tall, skriver han og opplyser videre, at han har betalt for istandsettelsen av egen lomme.

350 kvadratmeter! Til én mann og de tre ordenssøstre som skal ta seg av ham. Det er ikke helt i pave Frans’ ånd, og italienske medier også kan fortelle, at paven ble rasende, da han hørte om det.

Man kan vel også spørre om hvordan Bertone har fått råd til den etter sigende meget kostbare istandsettelsen.

(The Guardian, via, VEOK nytt Danmark)Comments are closed.